Het nemen van me-time momenten vind ik erg belangrijk. Ik geef eerlijk toe dat sommige dingen mij best veel energie kunnen kosten en ik vind het dan ook heerlijk om na een lange dag even op te kunnen laden met dingen die ik fijn vind om te doen. Verwacht geen uitgebreide dingen, maar gewoon simpele en kleine dingen in het leven die een mens goed kunnen doen!

Een lange douche
Waar ik altijd ultiem van kan ontspannen is een lekker lange, warme douche. Helaas heb ik geen bad om me in onder te dompelen, maar ook een douche kan zeer ontspannend werken. Ik zet er dan een muziekje bij op, bij voorkeur acoustic music. Hier kan ik dan ook echt rustig een half uur onder staan. Het liefst smeer ik me daarna nog een met een lekkere bodylotion en sluit ik deze sessie af met een gezichtsmasker. Perfect!

Films en chocola
Stiekem vind ik dit vooral heerlijk om in de herfst/winter te doen. Ik bedoel, wat is er nou beter dan films te kijken onder een dekentje? Ik hou ervan om op de bank onder de deken te liggen, zo lekker dat ik het zelfs in de zomer nog doe wanneer ik vind dat het kan. Dit artikel heb ik voor mijn vakantie geschreven, het was op die dag 19 graden. Dekentjesweer! Een fijne feelgood film erbij, lekkere chocola en eventueel een kopje thee en ik kom de avond wel door!

Lezen
De afgelopen tijd heb ik het lezen weer helemaal ontdekt. Ik vind het echt heerlijk om lekker op de bank te ploffen met een goed boek of juist een uurtje eerder in bed te gaan liggen met een boek. Ik ben op dit moment verslaafd aan de Zeven Zussen serie. Helaas vind ik deze boeken best prijzig voor een reeks (één boek is 20,-, dat valt mee maar je moet er wel 6 kopen voor de hele reeks haha) dus daar doe ik het momenteel wel even rustig mee. Ik leen op dit moment de ereader van mijn schoonouders, en ondanks dat ik nog niet weet wat ik nou van het lezen op een apparaatje vind, is het wel erg makkelijk om boeken te verslinden. Op dit moment staat Judas van Astrid Holleeder, Mijn verhaal van Michelle Obama, De verloren kinderen en Achter gesloten deuren op mijn leeslijstje.

Yoga
Eerlijk is eerlijk, ik doe niet vaak genoeg aan yoga. Wat eigenlijk mega dom is, want misschien is dit voor mij wel een van de meest ultieme ontspanmomenten. Vooral als je van die rustige yoga doet om tot jezelf te komen en je langer in een bepaalde houding blijft. En als je op je ademhaling let. Na zo’n sessie voel ik me echt kalm. En dat komt niet zo snel voor. Waarom doe ik het dan niet? Omdat ik er niet graag de moeite voor neem. Zo zonde want ik voel me naderhand zo goed! Misschien moet ik dat in gedachte houden zodat dat me aanspoort om vaker een yogales te volgen.

Koken of bakken
Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan. Als ik er tijd voor heb. Na een lange dag werk is het meer moeten dan willen en dan vind ik het ook zeker niet leuk om te koken haha. Maar op een vrije dag vind ik het heerlijk om me in kookboeken verdiepen, een recept uit te zoeken, boodschappen hiervoor te doen en aan de slag te gaan. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik beter kan koken dan bakken. Ik ben gewoon niet zo’n pietje precies, wat bij het bakken wel nodig is. Ik gooi vaak van alles wat erin en kijk vooral naar smaak. Toch begin ik het bakken steeds leuker te vinden, vooral als het resultaat ook lukt haha. Ik heb mezelf dan ook voorgenomen elk weekend de keuken in te gaan en iets te bakken of iets lekkers voor het avondeten te maken.

Q: Wat is jouw favoriete me-time moment?