Ik vind het echt heerlijk om lekker te netflixen (is dit inmiddels al een werkwoord?). Bijvoorbeeld na een lange dag school/werk of juist als ik een dagje vrij ben om lekker te niksen. Eerlijk gezegd ben ik meer van de series dan van de films. Mijn concentratieboog is denk ik niet lang genoeg om een film af te kijken. Alhoewel ik wel meerdere afleveringen achter elkaar kan kijken. In ieder geval heb ik een aantal favorieten op Netflix, waarvan ik 3 van de 4 helaas alweer helemaal heb uitgekeken. Toch wilde ik deze zeker jullie aanraden want ik vind deze series echt genieten!

Mr Iglesias
We beginnen gelijk met mijn grote favoriet uit dit lijstje; Mr. Iglesias. Deze serie gaat over een leerkracht op een middelbare school. Het zijn korte comedyafleveringen waar eigenlijk op zich niet eens zo heel veel speciaals aan is. Maar wat deze serie voor mij zo geweldig maakt, is het feit dat Mr. Iglesias gespeeld wordt door Mr. Iglesias himself, oftewel Fluffy! Gabriël Iglesias, aka Fluffy, is een geweldige comedian uit Amerika. Hij is oprecht de enige die mij echt hardop kan laten lachen. Ondanks dat hij in de serie niet echt zichzelf speelt, komt zijn humor er zeker wel in terug en dat is wat deze serie zo leuk maakt.

Dynasty
Hoe heerlijk is het om te kijken naar een serie over rijkeluis mensen die een leven vol met drama hebben? Nou precies, dat heb ik dus met Dynasty. Heerlijk hoe Fallon zo vol van zichzelf is en haar gedrag dat hierbij komt kijken. Verder vind ik Sam ook echt een heerlijk personage en daarnaast smelt ik echt weg als ik Michael zie, hello handsome!

Lucifer
I’m in love with Lucifer! Oh ik vind deze serie zo heerlijk! Helaas hebben we alle seizoenen op Netflix er doorheen gejaagd en komt het nieuwe seizoen pas in 2020 online. Lucifier gaat over the devil himself, die op aarde terecht is gekomen. Ja echt, de devil, de baas over hel. Hij gaat voor een politiebureau werken, en elke aflevering wordt een moord opgelost. Wat dat betreft is het eigenlijk een simpele detective serie, maar het personage Lucifer maakt dit zo leuk! Ik hou van zijn humor en opmerkingen.

Designated Survivor
Last but not least is Designated Survivor ook een van mijn favoriete series. Het werd na 2 seizoenen gecanceld, wat ik echt megastom vond. Gelukkig nam Netflix de serie over en staat inmiddels seizoen 3 ook online. De titel verklapt het onderwerp van de serie al. Voordat ik aan deze serie wist ik eigenlijk niet eens wat een designated survivor inhoudt. Voor de mensen die het niet weten; in Amerika heb je dus zo’n persoon, iemand in de politiek zeg maar, die tijdens grote events waar de president en al die belangrijke mensen aanwezig zijn er juist niet is. Voor het geval dat er iets gebeurd en iedereen dood gaat, en dan kan hij dus vervangend president worden. Dit is dus ook het geval in de serie. Tom Kirkman is op dat moment designated survivor en hij wordt geheel onverwachts president. Het is een realistische serie, omdat dit dus serieus zou kunnen gebeuren maar ook laat het dingen zien waar Amerika echt mee kampt of mee zou kunnen kampen. Dat is dan ook wat deze serie zo interessant maakt.

Q: Wat is jouw favoriete serie?