Wat is het toch heerlijk om na een lange dag thuis om de bank te ploffen met een kop thee en een dekentje, om vervolgens de hele avond te netflixen (is dat al een werkwoord?). Voor mij is dit echt de ultieme ontspanning! Regelmatig ben ik op zoek naar wat hersenloze dingen, een leuke serie of een romantische film dat het dan erg goed! De afgelopen tijd heb ik wat meer serieuze/spannende dingen gekeken die ik absoluut de moeite waard vond om met jullie te delen! En zo geschiedt een nieuwe terugkomer op SomedayToday; Netflix aanraders!

Fyre The greatest party that never happened
De laatste tijd hoor ik zo ontzettend veel over het Fyre festival, dat ik deze documentaire wel moest kijken. De docu betreft dus het festival, welke groots door influencers gepromoot werd. Het zou het beste en meest luxe festival zijn wat de mens ooit gezien had met als locatie de Bahama’s. Wie wil dat nou niet!? De serie geeft een kijk achter de schermen, waarin de voorbereidingen van het festival getoond worden. En wat een gozer is die Billy Mc Farland zeg. Je ziet hem overal geld vandaan troggelen, en toch kan hij het niet waarmaken. Een grote scam wat mij betreft, want elke idioot (sorry) moet van te voren kunnen zien dat je het woord niet waar kan maken. Uiteindelijk zie je dan ook een slap aftreksel van het promotiefilmpje, en zelfs dat mislukt. Ik vind het een absolute aanrader!

Las chicas del cable 
Oh deze serie is echt mijn guilty pleasure! Las chicas del cable, oftewel cable girls, speelt zich af in de jaren 20 van de vorige eeuw in Madrid. Een periode waarin vrouwen nog absoluut niks te zeggen hebben. Toch is er een telefoniebedrijf die veel vrouwen een baan als ‘telefonista’ aanbiedt. In deze serie volgen we 4 jonge vrouwen in hun leven en de spannende momenten waarin ze terecht komen. Naast dat het humor bevat, blijft het dus ook spannend en dat de gehele serie in het Spaans is vind ik ook een groot pluspunt!

Homeland
Op dit moment kijk ik samen met mijn vriend naar Homeland. We zijn nog maar ergens eind seizoen 1 maar wat is het spannend! Ik heb nog geen idee waar de verhaallijn uiteindelijk naartoe gaat, maar dat het goed gaat zijn weet ik bijna zeker! Homeland volgt het leven van Carrie Mathison, werkend voor de CIA. Als het leger een krijgsgevangene van Al-Qaida, Nicolas Brody, weet te bevrijden heeft Carrie het idee dat hij is overgelopen en dus in het geheim als terrorist werkt. Ondertussen wordt Brody als een oorlogsheld ontvangen in Amerika, terwijl Carrie achter de waarheid probeert te komen.

First they killed my father
First they killed my father is naar mijn mening een ijzersterke film die het leven van een jong meisje in Colombia rond 1970 in beeld brengt. Vanuit het perspectief van het jonge meisje zien we hoe het brute Khmer Rouge-regime in de jaren 70 in Cambodja aan de macht kwam. Ik wil niet al te veel verklappen aangezien ik vind dat je deze film gewoon moet kijken, het heeft op mij in ieder geval een diepe indruk achtergelaten!

Wat zijn jouw netflix aanraders?