Oh Parijs, wat een heerlijke vakantie was dat! Inmiddels zijn we alweer bijna een week terug maar ik mis het echt. Sowieso heb ik dat wel na een vakantie, een soort dipje denk ik? Omdat thuis het gewone leven weer door gaat en vakantie zo heerlijk is. Maar deze keer had ik het nog meer. Ik weet niet zo goed waarom eigenlijk. Ik vond Parijs gewoon echt heel heerlijk, en de sfeer die er hing en de sfeer die er tussen mij en mijn vriend kwam daardoor. Het was zo relaxed en liefdevol, echt heerlijk gewoon. Maar goed, gelukkig kunnen we nog wegdromen bij de foto’s!

We beginnen met een mega blije selfie op de dag van vertrek haha. Dit was op de hotelkamer, ik was zo blij dat we er eindelijk waren! Naast dat ik er naar uitkeek, was het ook al een lange ochtend geweest. Om 5u vertrokken we van huis, om vervolgens om 7u de trein in Amsterdam te pakken. Rond half 11, kwart voor 11 waren we op Gare du Nord in Parijs aangekomen. Hierna gingen we eerst met de metro onze Paris Pass ophalen, want hier zat ook een metrokaart voor 5 dagen bij. Vervolgens kwamen we rond 1u bij het hotel aan en had ik het gevoel dat we er al een hele dag op hadden zitten!
We deden dan ook rustig aan en gingen wat later de buurt verkennen. Hier kwamen we terecht bij O’taco’s. Niet wetende wat we bestelden haha want MIJN GOD.
Als eerst zagen deze frietjes er super lekker uit met cheddar en spekjes. In de werkelijkheid was het wat teleurstellend omdat de kaas grote plakken waren die niet echt aan de friet zeg maar kleefden. Dus je kon het niet echt gezamenlijk eten. Was dit wel het geval geweest was dit denk ik erg lekker!
Daarnaast had ik deze MONSTER burrito. Je kon het zelf samenstellen. Ik koos voor de kleinste variant, die uiteindelijk alsnog best huge bleek te zijn. Hier koos ik kip bij, een soort thaise saus en extra spekjes. Valt wel mee, dacht ik toen ik bestelde. Vervolgens kreeg ik een burrito met deze ingrediënten, maar er ook nog eens een shitload aan kaas en frietjes erbij in! Supervet dus haha, het was voor een keer lekker maar dat was ook wel genoeg voor de hele trip.
We besloten de buurt nog een beetje te verkennen aangezien we buiten het centrum van Parijs verbleven. Vlak bij ons hotel had je dit leuke pleintje. Hier zaten wat terrasjes aan, wat winkeltjes, een mac donalds en een supermarkt. Heel handig dus! Maar verder was er in de buurt niet echt iets te doen en was je gewoon midden in een woonwijk die een beetje vervallen was leek het wel. Al met al prima hoor! Aangezien we toch alleen maar ’s avonds bij het hotel waren.
De volgende dag gingen we naar Montmartre en bezochten de Sacre Coeur. Ik sta hier aan het eind van een heel leuk toeristisch straatje. Ik hou daar wel van!
Hoi blij hoofd. Vervolgens liepen we naar boven. Online had ik gelezen dat het best veel trappen bleken te zijn, maar dit vond ik ontzettend meevallen! Wat wel jammer was, is dat er allemaal mannen uit Kenia stonden die je wat probeerden te verkopen. En nu is algemeen bekend wel, dat als je naar grote steden gaat je deze mensen met een kleedje met souvenirs tegenkomt en dat is helemaal prima! Alleen stonden deze mannen met zijn vijven op een rij, zodat je er vrijwel niet doorheen kon, en pakten je zomaar bij je pols om je een armbandje aan te smeren. Toen ik dit niet wilde en door wilde lopen greep een man me zomaar bij mijn heupen. Uit reflex werd ik hier echt kwaad om en heb ik me losgerukt. Hij begon een heel verhaal van ‘no no it’s okay I’m from Kenia I do no harm.’ Ja kerel, helemaal prima dat je uit Kenia komt maar je blijft van mijn lijf af. Dit is oprecht de eerste keer in mijn leven dat ik mij een beetje geïntimideerd voelde, dat er iemand ongewenst aan mijn lichaam zat en jezus daar was ik best van ondersteboven. Daarna keek ik dus even niet meer zo blij haha.
Toen ik weer wat gekalmeerd was gingen we naar binnen en wat is de kerk prachtig! Nu heb ik al hele mooie dingen in Rome mogen zien, en de Sacre Coeur is qua stijl wel vergelijkbaar met de kerken in Rome. Het bracht wat herkenbaars met zich mee haha. Ook stak ik alvast een kaarsje aan omdat de dag daarna de verjaardag van mijn overleden oma was.
En uiteindelijk verliet ik de Sacre Coeur alsnog met een armbandje haha. Bovenaan zat een man met een soort kraampje. Hij zat in een rolstoel, sprak via een microfoon en maakte deze armbandjes zelf. Daar heb ik dan weer echt respect voor en daarnaast vond ik ze ook erg leuk! Aan zo’n persoon geef ik dan ook graag geld. Niet eens perse uit medelijden ofzo, maar gewoon omdat het een leuk armbandje is en hij zich niet opdringt. Dat laatste vind ik het belangrijkste.
Hier kon ik gelukkig weer lachen haha!
Vervolgens was mijn eerste ontmoeting met de Eiffeltoren. Ik vind dit echt een machtig mooi bouwwerk en elke keer dat ik ‘m zag (we zijn er meerdere malen geweest) was ik onder de indruk. Je zult dan ook nog veel foto’s van de Eiffeltoren zien haha.
We besloten van die elektrische steppen te huren, want dat wilde mijn vriend ontzettend graag. Zelf ben ik hier niet zo van, maar ik dacht hee 2 jaar terug heb ik in Rome ook op zo’n segway gereden dan kan zo’n step ook. Nou ik vond het echt niks aan haha. Het was zo ontzettend druk in de stad en dat vond ik echt helemaal niks en werd er zenuwachtig van. Nee, niks voor mij dus.
Nog even een blije selfie.
Na vanuit de Eiffeltoren doorgestept te zijn naar de Arc de Triomphe zijn we via de Champs Elysees weer terug gegaan en dat vond ik meer dan genoeg haha. Na de steps weer ingeleverd te hebben kochten we een stokbroodje en wat smeersels en aten dit bij de Eiffeltoren op. Dit maakte mijn middag weer goed haha.
Vervolgens liepen we door om de Eiffeltoren van dichtbij te bekijken.
En nog een Eiffeltoren.
Vervolgens smokkelden we ’s avonds nog een stokbroodje, wat chips en een fles wijn het hotel in (oeps!) en keken een serie. Heerlijk om de dag zo af te sluiten!
De volgende dag stond het Louvre op de planning. Normaal gesproken zijn we niet echt van de musea maar het Louvre kun je natuurlijk niet overslaan als je in Parijs bent. Maar omg, wat is dit museum groot! We vonden het beiden wat overweldigend omdat er zoveel te zien was en we niet echt wisten waar we moesten kijken en welke kant we op moesten.
Dus gingen we op een gegeven moment maar rechtstreeks op ons doel af; de Mona Lisa. En dat bleek IEDEREEN te doen. Ik wist dat het druk zou zijn, maar zo druk had ik niet verwacht! Uiteindelijk was het echt proppen om even voor het schilderij te mogen staan maar nu kunnen we dit ook weer van onze bucketlist afstrepen haha.
Na het museum was het alweer lunchtijd en besloten we een restaurantje op te zoeken. Google Maps gaf in de omgeving echt alleen maar Japanse restaurants aan haha dus we gingen er daar een naar binnen. Wat ik overigens helemaal niet erg vond want ik hou van Aziatisch eten. De menukaart stond alleen in het Frans en Japans geschreven dus met moeite konden we er wat uit halen. Uiteindelijk kreeg ik een heerlijke ramen en een sidedish met rijst en een kip in een saus en dit was zo ontzettend lekker! En ook helemaal niet duur.
Vervolgens liepen we naar de Seine om daar even te chillen. Wat een mooie rivier is het!
Ik zag wat meiden instawaardige foto’s maken en dat wilde ik natuurlijk ook haha. Dus ik haalde mijn vriend over wat foto’s van me te maken.
Ik vind ze echt ontzettend leuk geworden!
We liepen de Love Bridge over maar helaas mag je hier geen sloten meer op hangen.
We waren moe van al het lopen dus besloten een boottour over de Seine te doen, deze zat namelijk bij onze Paris Pass. Het was eind middag toen we dit deden en het zonnetje scheen echt heerlijk! Hier zie je het Louvre, wanneer je hier langs vaart zie je dus eigenlijk pas goed hoe groot en lang vooral het gebouw is!
Ook vaarden we langs de Notre Dame. Vanaf de boot gezien kan je eigenlijk niet eens heel goed zien dat het is afgebrand. Ja, je ziet vooral steigers staan maar dat kan ook andere dingen betekenen en de torens zijn gelukkig nog grotendeels heel gebleven.
Het was echt heerlijk zo op het dek!
De volgende dag wilden we bij de Opera beginnen, maar omdat de guided tour pas om half 3 begon moesten we wat tijd overbruggen. We gingen dan ook de dichtbijzijnde Galerie Lafayette binnen en belandden op de food afdeling. Het is net alsof je in de hemel beland bent, serieus. Overal om je heen zie je gebakjes, truffels, chocola, hartige taartjes noem maar op. Zo had je ook een soort kruiden shop in shop waar je dus zelf je kruiden kon scheppen. Het rook er echt zo ontzettend lekker!
Ik at er dit heerlijke praline chocolate cookie bij Pret a Manger, zo lekker!
Hierna gingen we door naar de Arc de Triomphe, deze kun je namelijk beklimmen voor een mooi uitzicht over de stad. Gek genoeg heb ik geen enkele foto van het gehele gebouw, maar wel van de onderkant.
En van erop! Het uitzicht was echt prachtig.
Daar hoort natuurlijk een selfie bij.
De weg naar boven was trouwens heftig. Je moest 50 meter omhoog via deze cirkelende, smalle trappen. Mijn benen haten me er nog steeds om.
Vervolgens was het dan tijd voor de Opera. Wat een indrukkend gebouw is dit van binnen zeg. Vooral deze gouden kamer, wat op een gegeven moment wel een beetje pijn aan je ogen gaat doen haha.
Als laatst bezochten we de daadwerkelijke zaal, waar deze schildering en immense kroonluchter hangt.
Terug naar Galerie Lafayette, voor deze schattige en heerlijk eclairs! Van links naar rechts: citroen, chocola/caramel, aardbei en een soort roosblaadjes was de laatste volgens mij.
Van de laatste dag hebben we niet echt veel foto’s meer. Onze laatste dag was namelijk op 14 juli, een nationale feestdag in Frankrijk. We startten de dag in het Pantheon, wat ons wederom aan Rome deed denken. Daar heb je ook een Pantheon en ze lijken op elkaar. Alleen is deze in Parijs veel kleiner. Daarna aten we bij de Mac, want dat moet je toch wel minimaal in keer op vakantie hebben gedaan haha. Vervolgens wilden we nog even chillen bij de Eiffeltoren voordat we weer naar het station moesten. Er niet bij stilstaand dat daar natuurlijk een evenement plaats gaat vinden, dus het hele park rondom de Eiffeltoren was afgesloten.
Dit is het meest dichtbij dat we kwamen haha. Dus toch nog een laatste foto van de Eiffeltoren en daar sluit ik deze diary dan ook mee af! We aten nog een gebakje en vertrokken richting het station. We hebben 5 heerlijke dagen gehad!