Follow my blog with Bloglovin

Ondanks dat deze blog alweer een paar maandjes bestaat, kon ik toch steeds de motivatie niet vinden om te beginnen. Vaak spookte het wel door mijn hoofd, ik hou zo van bloggen waarom begin ik niet weer gewoon? Eigenlijk heeft dat een grote reden: ergens in de komende maanden studeer ik (als het goed is haha) af aan de pabo! 

En tja, dat afstuderen is een hele uitdaging. Niet eens persé omdat het zo veel werk is of omdat het moeilijk is, maar omdat het me mentaal gezien eigenlijk een hele uitdaging is. Inmiddels ben ik al 7,5 jaar aan het studeren. Eerst heb ik de opleiding onderwijsassistent afgerond en nu dus de pabo. Al 7,5 jaar werk ik naar dit doel toe: een afgestudeerde leerkracht zijn die een eigen groep kan draaien. En nu dat doel zo ontzettend dichtbij is, ben ik er ook meer klaar mee dan ooit. Niet met het beroep, begrijp me niet verkeerd. Maar wel met het studeren, altijd maar de stagiaire zijn waar je verantwoording naar anderen af moet leggen. Het studeren, stage, werken en een sociaal leven proberen te combineren is af en toe best veel. En probeer er dan maar eens bij te bloggen! 

Nog 4 maanden knallen

Ik probeer mezelf voor te houden dat er nog maar ongeveer 4 maanden is. 4 maanden op de +- 48 maanden die ik aan deze opleiding heb besteed. Wat is dat nou? Inderdaad, helemaal niks. Wat ik nog in die 4 maanden moet doen is mijn onderzoek afronden, mijn stage afronden en een eindverslag + gesprek maken/voeren. Ohja, en even een rekentoets halen. Die ik al 3x niet gehaald heb.. Dat is eigenlijk de enige uitdaging, de rest is een kwestie van afstrepen. 

En daarna?

Ja, dat is een goede vraag. Wat ik wel 100% weet is dat ik voorlopig even klaar ben met studeren. Voorlopig. Ooit heb ik nog wel de ambitie om een master te volgen, maar nu even niet. Zoals jullie misschien wel weten is de kans op een baan na de pabo steeds groter. Maar ook zijn de invallers in het onderwijs steeds harder nodig. Hier twijfel ik dan ook nog over. Ga ik solliciteren voor een vaste baan of ga ik de invalpool in? Wanneer ik voor dat laatste zou kiezen zou ik wel voor langdurige vervangingen willen gaan, niet voor elke dag een andere klas. Op deze manier kom je wel verschillende klassen en onderwijsvormen tegen en kom je er wel achter wat meer bij je past en wat je echt leuk vindt. 

Ik kan in ieder geval niet wachten tot het zover is! Eindelijk dan dat papiertje op zak en kunnen doen wat ik al die jaren al echt wil: zelfstandig lesgeven.